Op verplaatsing bij het laag gerangschikte (Molenzonen) Hallaar ging Noordstar zwaar onderuit, het kreeg een droge 6-0 te slikken na een zwakke prestatie. Noordstar speelde 20 minuten goed voetbal maar lukte de openingstreffer niet, aan de overkant stond het wat later uit het niets opeens 2-0. Die tweede treffer deed onze mannen de das om, daarna lukte niet veel meer. De scheidsrechter eiste een (negatieve) hoofdrol op en haalde zich voortdurend de woede van de Noordstarsupporters op de hals, maar ook zonder zijn hulp had Noordstar hier een draai om zijn oren gehad...Naast Joris Engels en Jef Van de Water moest Noordstar vandaag ook Joeri Helsen missen; die sloeg deze voormiddag zijn enkel om toe hij (als trainer van de miniemen op bezoek in Veerle) de trap van de kantine afdaalde met sportzak en ballennet en zich mistrapte op de onderste trede. Niels werd van invaller plots starter, Tom werd als invaller opgeroepen.Aan de aftrap stonden dus Jan Meir, Mathias Tubex, Peter Engels, Giliam Spruyt, Filip Mertens, Robin Van Beek, Jonas Donckers, Thijs Lambaerts, Philip T' Syen, Miguel Bruynseels en Niels Caers. Invallers waren Marcello Ercolani, Tom Lens, Jo Meir en Jan Van de Water.Noordstar nam zoals verwacht het initiatief in de beginfase. Hallaar kwam al direct bijzonder goed weg toen Miggy van ver trapte en de bal via de vingertoppen van de keeper tegen de binnenkant van de paal vloog (5'). Filip kopte eerst (ruim) naast op hoekschop van Jonas (6') en kopte daarna maar net naast op hoekschop van Philip (10'). Aan de overkant pakte Jan makkelijk een kopbal aan de tweede paal (12'), toen Miggy nog eens hard en laag uithaalde ging de bal maar net naast (13'). Op het kwartier kreeg FCM een vrijschop, de bal werd door onze verdediging onvoldoende weggewerkt en viel voor de voeten van een thuisspeler, die trapte van in de 16m en de bal vloog (onhoudbaar voor Jan) op halve hoogte naast de paal binnen, 1-0 (15'). Niels kopte (op hoekschop van Philip) vlak voor doel net naast (20'), Miggy zat tussen een te korte terugspeelbal maar zag zijn doelpoging nog net van de lijn gehaald door een teruggekeerde verdediger (21'), aan de overkant plukte Jan een makkelijke lobbal (27'). Noordstar had recht op minstens een voorlopig gelijkspel maar kreeg wat later een koude douche die het niet meer zou te boven komen; Niels haakte een thuisspeler in de 16m, de arbiter gaf (terecht) strafschop, het beheerst geplaatst balletje verdween (onbereikbaar voor Jan die de goede hoek koos) in de rechter onderhoek en 2-0 (29'). Noordstar was van slag en kreeg niets meer klaar in het derde kwartier, dit zag er met de rust niet goed uit.Na rust viel het doelpunt aan de verkeerde kant; hoekschop voor FCM (nadat Jan eerst goed afweerde) en binnengekopt, 3-0 (50'). Daarna leek Noordstar dan opeens toch weer wakker te worden; Niels ging zijn man voorbij en zag zijn poging gestopt door de keeper (61'), op hoekschop van Philip kopte Peter naast (65'). Eén minuut later mochten de boeken helemaal toe; bal goed breed afgelegd voor onze 16m gevolgd door een harde lage trap, Jan weer kansloos en al 4-0 (66'). Jonas stuitte op de keeper (67') en Filip trapte (hoog) over doel (68'), aan de overzijde was het toch weer prijs zeker; een thuisspeler die in de 16m neerging (was het de wind?) en een spotgoedkope penalty, 5-0 (74'). Jonas kopte nog naast (75') en alleen voor doel trapte Niels nog net naast (80') de eerredder was onze jongens vandaag niet gegund. In de laatste minuut mocht een thuisspeler nog te gemakkelijk voorzetten vanop de flank, centraal voor doel werd de bal door een (ongedekte) ploegmaat netjes in de rechter winkelhaak gekopt, 6-0 (90') en de vernedering voor Noordstar was compleet.Uit de 2 vorige (thuis) wedstrijden werden 2 magere punten geoogst, er werd opnieuw met de punten gemorst. Volgende week komt Itegem op bezoek, die ploeg kon nog geen enkele keer winnen... (BrunoM)